Hoe richt ik een nieuwe mailing in?

In dit artikel leggen we je uit hoe je een nieuwe mail inricht.

Stap 1: Set up
1. Naam: voer bij instellingen de naam van de mailing in.

2. Selecteer vervolgens het type mail;
- Direct versturen: een mail die je direct naar gasten uit de gastenlijst kan versturen.
- Bevestiging: een mail die direct wordt verstuurd wanneer het gekoppelde aanmeldformulier is ingevuld.
- Later versturen: een mail die op een geplande datum en tijd naar een geselecteerde tag of doelgroep wordt verstuurd.

3. Onderwerp: voer hier het onderwerp van jouw mailing in (dit is de titel van de e-mail die de gast ziet wanneer hij/zij de mail ontvangt).

4. Formulier: selecteer hier het formulier waarin de mailing gekoppeld moet worden (bijv. aan de uitnodigingsmail moet het aanmeldformulier gekoppeld worden)

Stap 2: Template
1. Selecteer het gewenste template en klik op volgende (let op: wanneer je al een mail hebt ingericht en je selecteert hier opnieuw het template dan wordt je eigen tekst overschreven door de tekst van het template)

Stap 3: Design
1. Pas de inhoud van je mailing aan. Aan de rechterkant kan je de inhoud aanpassen en vervolgens zie je aan de linkerkant direct het resultaat. (Tip: nadat je iets rechts aanpast, klik dan altijd links in het voorbeeld om te controleren of de tekst op de juiste manier verschijnt).

2. Je kan een mailing personaliseren met attributen (d.m.v. stempel-icoon);

Stap 4: Versturen (alleen zichtbaar bij Later versturen mailings)

1. Datum: voer hier de gewenste datum van versturen in.

2. Tijd: voer hier het gewenste tijdstip van versturen in.

3. Doelgroep: selecteer hier naar wie je de mailing wilt versturen:
Status: Nieuw
Iedereen in de gastenlijst met de status Nieuw ontvangt de e-mail.
Status: Genodigd
Iedereen in de gastenlijst met de status Genodigd ontvangt de e-mail.
Status: Geregistreerd
Iedereen in de gastenlijst met de status Aangemeld ontvangt de e-mail.
Status: Niet geregistreerd
Iedereen in de gastenlijst met de status Afgemeld ontvangt de e-mail.
Status: Aanwezig
Iedereen in de gastenlijst met de status Aanwezig ontvangt de e-mail (alleen van toepassing wanneer mensen via de Scan App binnen worden gescand of als je handmatig personen op de status Aanwezig hebt gezet).
Status: Afwezig
Iedereen in de gastenlijst met de status Afwezig ontvangt de e-mail
Tag
Iedereen in de gastenlijst met de desbetreffende Tag ontvangt de e-mail (bijv. iedereen met de Tag VIP).