Hoe test ik eenvoudig een e-mail?

In dit artikel leggen we je uit hoe je eenvoudig een e-mail test.

1. Ga naar je event, door op het oogje-icoontje te klikken
2. Klik op E-mailings in de oranje horizontale menubalk bovenin
3. Klik op 'test e-mail' achter de mail die je wilt controleren
4. Vul je eigen mailadres in
5. Klik op Bevestigen, je ontvangt nu zelf de mail en kunt deze controleren

Wanneer je op deze manier test, is het helaas niet mogelijk om de gehele flow incl. aanmelden te testen. Om zeker te weten dat je event goed is ingericht is het belangrijk om deze goed te testen. Hoe doe je dit?

1. Indien je een evenement hebt met een open registratieformulier kun je op de link naar je formulier klikken om te testen of deze werkt. Vul vervolgens het formulier in en check of je een bevestigingsmail ontvangt. Klik op de link in je bevestigingsmail om te controleren of je op de persoonlijke pagina komt. Herhaal dit proces voor al je formulieren.

2. Indien je een evenement hebt met een gesloten registratieformulier voeg je jezelf als eerst aan de gastenlijst toe als gast. Stuur vervolgens een uitnodigingsmail naar jezelf. Controleer of je deze ontvangt en of de link naar het registratieformulier werkt. Het registratieformulier is ingevuld en hoef je alleen te bevestigen. Controleer of je vervolgens een bevestigingsmail ontvangt en of je met de link in de bevestigingsmail op jouw Persoonlijke Pagina komt.