Hoe maak ik een formulier?

In dit artikel leggen we je uit hoe je een formulier maakt.

1. Ga naar Formulieren in het horizontale menubalk bovenin
2. Klik rechtsonder op het groene plusje
3. Je kunt onder Type kiezen tussen Aanmelden of EnquĂȘte.
4. Bij een aanmeldformulier heb je twee opties: open aanmeldformulier / gesloten aanmeldformulier (Een open registratieformulier is voor iedereen toegankelijk. Een gesloten registratieformulier is alleen toegankelijk voor mensen die in de gastenlijst staan en uitgenodigd zijn).
Bij een enquete vul je de datum in tot wanneer het formulier beschikbaar moet blijven en kun je optioneel aanvinken of je de enquete anoniem wilt verzenden.

Vervolgens kun je verschillende vragen aan het formulier gaan toevoegen.

4. Klik op de knop met de oranje tekst Vragen toevoegen
5. Maak een keuze tussen verplicht/niet verplicht en zichtbaar/verborgen (een verborgen vraag is een vraag die pas tevoorschijn komt wanneer je een bepaald antwoord kiest). Verborgen vragen moet je dus altijd zelf koppelen aan een antwoord van een andere vraag, zie ook ''hoe koppel ik een verborgen vraag aan een vraag''
6. Selecteer welk type antwoordmogelijkheid je wilt
7. Optioneel: vul een Help tekst in. De help tekst is een ondersteuning bij het beantwoorden van de vraag, die verschijnt als een 'i' naast de vraag. 
8. Optioneel: vul een Error tekst in. Een error tekst verschijnt wanneer iemand een verplichte vraag niet heeft ingevuld en vervolgens probeert het formulier te verzenden.
9. Klik vervolgens op de oranje knop Toevoegen
10. Optioneel: naast Vragen toevoegen zijn er ook nog andere functionaliteiten. In dit artikel leggen we je daar meer over uit.

Je aanmeldformulier is nu gemaakt. Zie rechts bovenin Bekijk voorbeeld om een voorbeeld van het aanmeldformulier te bekijken (let op; dit is enkel een voorbeeld, je kunt het formulier niet op deze manier testen).

Vergeet tot slot niet op de oranje knop Opslaan te klikken.