Wat is de functie van mijn toegangsbewijs?

In dit artikel leggen we je uit welke verschillende functies jouw toegangsbewijs kan hebben. Een toegangsbewijs van een evenement kan namelijk meerdere functies hebben:

  • Het kan als entreebewijs fungeren: wanneer een gast zich aanmeld door middel van het aanmeldformulier ontvangt hij of zij een een toegangsbewijs met of zonder QR code. 
  • Het kan als capaciteitscontrole voor het evenement gebruikt worden: wanneer er maar een beperkt aantal gasten naar het evenement kunnen komen, kun je een maximale capaciteit aan het toegangsbewijs hangen. Zodra deze maximale capaciteit is bereikt, is het niet meer mogelijk je aan te melden voor dit evenement.
  • Het kan als capaciteitscontrole op een vraag in het Aanmeldformulier gebruikt worden: wanneer bijvoorbeeld de vraag 'Welke workshop wil je volgen?' in het aanmeldformulier voorkomt, is het mogelijk verschillende toegangsbewijzen aan de verschillende antwoorden te hangen. Mocht er dus een beperkte capaciteit op de workshops zitten, zorgt het gekoppelde toegangsbewijs dat wanneer de capaciteit van de desbetreffende workshop bereikt is, het niet meer mogelijk is deze te selecteren.