Hoe werkt een API koppeling met de software?

In dit artikel leggen we je uit hoe een API koppeling met de software werkt.

Een API is een stuk software dat ervoor zorgt dat twee systemen met elkaar kunnen communiceren. Middels een API koppeling is het mogelijk om de evisit software met het eigen CRM systeem te verbinden. Op basis van vastgestelde afspraken verstuurt de API gegevens van het ene systeem naar het andere systeem.

In de evisit software zijn verschillende endpoints gebouwd die een externe partij (het CRM systeem) kan benaderen op het moment dat er een API koppeling is. Zo zijn er bijvoorbeeld endpoints voor het aanmaken van een nieuw event, het aanmaken van toegangsbewijzen, het toevoegen van gasten aan de gastenlijst en het veranderen van de status van een gast.

Deze endpoints zijn de onderdelen in de software waar het CRM wijzigingen in kan aanbrengen. Zo kunnen er bijvoorbeeld gasten vanuit het eigen systeem worden geëxporteerd naar evisit. Bij een API koppeling met evisit werkt het altijd zo dat het CRM systeem gegevens deelt met de software. De evisit software zelf haalt dus geen gegevens op uit andere systemen. Het CRM systeem kan daarentegen wel gegevens ophalen uit de evisit software.

Vraag bij één van de projectmanagers van evisit meer informatie na over de beschikbare API.