Wat zijn de eerste stappen van het inrichten van een evenement?

In dit artikel leggen we je uit wat de eerste stappen zijn voor het inrichten van jouw evenement.

Inloggen

De eerste stap nadat je een account hebt aangemaakt is het inloggen in de software (app.evisit.nl/login). Wanneer je ingelogd bent verschijnt het dashboard. Hier zie je bovenaan de pagina de verschillende statistieken over al jouw evenementen. Ook zie je hier welke evenementen Gepubliceerd zijn en welke er nog in Concept staan.

Evenement aanmaken

Je kunt een evenement aanmaken door op het groene plusje te klikken, de naam van het evenement in te vullen en jouw organisatie te selecteren. Als je vervolgens op toevoegen klikt kom je in de Wizard terecht, hiermee kun je in 5 stappen een evenement opzetten.

1. Event instellingen

Hier vul je de naam en beschrijving van het evenement in en kun je eventueel extra beheerders en een logo toevoegen.

2. Tags
Hier kun je verschillende Tags toevoegen die nuttig zijn voor jouw evenement. In overleg met één van onze projectmanagers kunnen we samen bepalen welke tags het meest praktisch zijn.

3. Toegangsbewijzen
Hier bepaal je de volledige inhoud van je toegangsbewijs. Begin met het invullen van de naam en de omschrijving, geef daarna de maximale capaciteit aan en selecteer vervolgens of het gaat om een gratis of betaald ticket (en vul eventueel de prijs in). Let op: voor betaalde tickets dient deze add-on aangezet te worden door één van onze projectmanagers. Om een 'badge' te koppelen vink je het vakje 'badge' aan.Een badge kan alleen gebruikt worden in combinatie met de add-on scan app.

Ook de opmaak regel je in deze stap. Je kunt het design uploaden en aangeven welke informatie op het toegangsbewijs komt te staan (en waar). Zie meer uitleg in ''Welke HTML codes kun je op een toegangsbewijs toepassen?''

4. Formulieren
Hier voeg je het aanmeld- /enquêteformulier voor je evenement toe. Vul de naam en omschrijving in, geef aan of het om een aanmeld- / enquêteformulier gaat. In een formulier komen standaard de vragen Voornaam, Achternaam en E-mailadres terug. Verder kun je extra vragen/tekst, horizontale lijnen en witregels toevoegen.

Ook kun je kiezen of de toegang tot het formulier open of gesloten is. Open formulieren geven iedereen met de juiste link toegang. Gesloten formulieren geven alleen genodigden met een persoonlijke link toegang. En tot slot kun je de juiste Tags en/of Toegangsbewijzen aan het formulier koppelen.

5. E-Mailings
Hier kun je gebruik maken van de mailtemplates die al voor je klaarstaan, of ervoor kiezen om je eigen mail aan te maken door middel van het groene plusje. Je komt vervolgens in een nieuw stappenplan terecht. De eerste stap is de set-up (instellingen) van de mail, in de tweede stap kies je een specifiek mailtemplate en in de derde stap kun je onder Design de mail (tekstueel) bewerken.

Concept opslaan
De laatste stap is het opslaan van je concept. Op deze pagina vind je een overzicht van de toegangsbewijzen, formulieren en e-mailings die je in de vorige stappen hebt toegevoegd. Het is ook mogelijk je evenement meteen te publiceren.

Vervolg stappen
De basis van je evenement staat nu. Wanneer je op het dashboard rechts van het evenement op het oog-icoontje klikt, kom je in het desbetreffende evenement. Nu kun je het evenement verder gaan bewerken/inrichten.