Hoe maak ik een registratieformulier?

In dit artikel leggen we je uit hoe je een registratieformulier maakt.

1. Ga naar 'Formulieren' in het horizontale menubalk bovenin
2. Klik rechtsonder op het groene plusje
3. In dit geval selecteer je bij type 'Aanmelden'

Je hebt hierbij twee opties:

• Een open registratieformulier
  • Een gesloten registratieformulier

Een open registratieformulier is voor iedereen toegankelijk. Een gesloten registratieformulier is alleen toegankelijk voor mensen die in de gastenlijst staan en uitgenodigd zijn.

Als je hierin je keuze hebt gemaakt kun je vervolgens verschillende vragen aan het registratieformulier gaan toevoegen.

4. Klik op de knop met de oranje tekst 'Vragen toevoegen'
5. Maak een keuze tussen verplicht/niet verplicht en zichtbaar/verborgen (een verborgen vraag is een vraag die tevoorschijn komt wanneer je een bepaald antwoord kiest)
6. Selecteer welk type antwoordmogelijkheid je wilt
7. Optioneel: vul een Help tekst in. De help tekst is een ondersteuning bij het beantwoorden van de vraag, die verschijnt als een 'i' naast de vraag.
8. Optioneel: vul een Error tekst in. Een error tekst verschijnt wanneer iemand een verplichte vraag niet heeft ingevuld en vervolgens probeert het formulier te verzenden.
9. Klik vervolgens op de oranje knop 'Toevoegen'

NB: Je kunt ook optioneel extra elementen toevoegen, op deze manier wordt het overzichtelijker:

• Horizontale lijn toevoegen
  • Add nieuwe lijn
  • Tekst toevoegen (bijv. kopjes)

Je registratieformulier is nu gemaakt. Zie rechts bovenin 'Bekijk voorbeeld' om een voorbeeld van het registratieformulier te bekijken. En vergeet tot slot niet op de oranje knop 'Opslaan' te klikken.